פטרת הציפורניים נחשבת בדרך כלל לבעיה חוזרת. כלומר גם לאחר טיפול, הבעיה עלולה לחזור בתוך מספר שנים. זו הסיבה שגם מי שהתגבר על הנזק שנוצר לציפורן והחלים לא יכול להישאר שאנן לתמיד.
אם כן, כדאי להכין סוגים שונים של טיפולים, שיכולים לסייע. יש בנמצא הן טיפולים אסתטיים, הן טיפולים קוסמטיים וכן גם תרופות שיכולות להכחיד את הפטרת.
מהו שיעור הסובלים מפטרת?
אם אתם סובלים מפטרת הציפורניים, אתם בהחלט לא היחידים. מעריכים כי 10 עד 30 אחוז מהאוכלוסייה סובלים מכך. בילדים, בדרך כלל המצב נדיר שכן הציפורן גדלה יחסית מהר. כלומר, אין לפטריות זמן להתבסס, לפני שקוצצים את הציפורניים שהתארכו.
אך מה בעצם מאפיין את הפגיעה ברקמה הנוקשה: פטרת הציפורניים הינה שם כללי לבעיה אסתטית נפוצה. מדובר בפגיעה של מיני פטריות המתלבשות על הציפורן, משנות את צבעה ומחלישות אותה. צורת ההידבקות הכי נפוצה הינה מפגש בין כפות הרגליים למשטח נגוע. למשל, שימוש משותף בגרביים או נעליים, הליכה יחפה, שימוש במקלחות משותפות ללא שימוש בכפכפים וכדומה. רופאים מסבירים כי במידה רבה, יש נטייה גנטית אשר הופכת אנשים מסוימים לפגיעים יותר. כמו כן, בקרב אנשים הסובלים מפטרת, בדרך כלל תהיה ציפורן מסוימת (או כמה ציפורניים) רגישה לכך באופן מיוחד.
האם לק טיפולי יכול לסייע לפטרת?
כולנו מכירים את הלק שמורחים על הציפורניים, מטעמים אסתטיים. אך יש לדעת שקיים גם מוצר דומה, שמכיל חומרים אנטי פיטרייתיים. בשנים האחרונות, היצע הלקים הללו גדל ויעילותם שופרה פלאים. במקרים קלים יחסית, די למרוח את המוצר על גבי הציפורן ועם הזמן תיראה הטבה משמעותית. אם נראית כבר פגיעה משמעותית והציפורן גם התעבתה, כדאי מאוד להסיר את השבה החיצונית. שימוש בפצירה ושיוף עדין מאפשרים מגע בין המרכיב הפעיל לבין הפטריות.
עד כמה לייזר יעיל לחיסול פטרת?
השימוש בלייזר לצרכים רפואיים ואסתטיים חוצה עוד ועוד גבולות. בנוסף להסרת שיער בלייזר, הקלה על כאבים או העלמת צלוליטיס הלייזר משמש גם לריפוי ציפורניים נגועות, ניתן לעשות בו שימוש יעיל. חשוב לציין כי לא מדובר בטיפול שעובד בין לילה, אבל לאחר כמה מפגשי טיפול, ניתן לראות היטב כיצד הציפורן מתנקה. יתרון חשוב – הטיפול מאוד ממוקד ויכול לחדור לעומק הרקמה הנגועה.
אילו משחות ותרופות יש בנמצא?
כאשר הפטרת מאוד עמידה, ניתן לעשות שימוש בתרופות מרשם או משחות ייעודיות. הטיפול התרופתי, שנקרא גם סיסטמי, מקובל מאוד כאשר לא מצליחים לראות הטבה בשיטות אחרות. כמו כן, זהו טיפול שמנקה את הגוף מפטריות, גם כאלה שאינן נראות לעין. בין התרופות שניתן לקבל אך ורק באמצעות מרשם רפואי, למשל Itraconazole, Fluconazole. חלק מהחומרים הפעילים נמצאים גם בקרמים לטיפול חיצוני וכן בטבליות לבליעה. משפחות שונות של תרופות ישפיעו על סוגים שונים של הפטריות או השמרים.
אולי תרופות מבית סבתא יכולות לעזור?
שנים רבות לפני שפותחו התרופות, הג'ל, הלקים וכל המוצרים האחרים לטיפול בפטריות, היו ידועות שיטות נוספות שיכולות להביא להקלה. שיטות שבאות לנצח את הפטרייה באמצעים ביתיים זמינים. בעיקר, מדובר בשיטות שיכולות להשלים את הטיפולים החדישים או לסייע במקרים הקלים.
לחומץ ידועה השפעה שיכולה לעזור, ולשם כך ניתן להשתמש למשל בחומץ תפוחים. ניתן להספיג צמר גפן בחומץ ולמרוח היטב על הציפורן הנגועה. לאחר המקלחת, יש לטבול את כפות הרגליים בתמיסה של חומץ מהול במים. מי שמעדיף או מעדיפה, יכולים להשתמש במיץ לימון, המכיל כידוע מרכיב חזק של חומצה טבעית. יש בנמצא גם שמנים טבעיים, שמשמים לטיפול בפטריות. כך למשל שמן עץ התה או שמן קיקיון.